6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı

6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı dosyası 15-04-2019 tarihinde İlköğretim-6 kategorisinin.
Açıklama 6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı
Kategori 6. Sınıf Matematik
Gönderen abdullahdemir57
Eklenme Tarihi 15-04-2019
Boyut 236.69 K
İndirme 0
Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)


Arşivi
Ön izleme

 

 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEMAL SABRİYE OCAKÇI İLKÖĞRETİM OKULU  6/A ,B SINIFI

                                    MATEMATİK  DERSİ 1.    DÖNEM  2. YAZILI SORULARI

Ad Soyad:                                                                                 Tarih:  27 / 11 / 2008

No:

Sınıf:                                                                          ALDIĞI PUAN:

 1.

Fiyat(YTL)

 

 

 

 

 

 

 

 

 Günler

 

 

Yukarıdaki grafikte altın fiyatlarının son birkaç günlük fiyat değişimi gösterilmiştir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

  1. Altın fiyatının en yüksek olduğu gün, 3. gündür.
  2. 5. gün altın fiyatlarında artma olmuştur.
  3. 2. ve 3. gün arası altın fiyatları 2 YTL artmıştır.
  4.  Altın fiyatının en düşük olduğu gün 5. Gündür.

6.

 

(-16) + (+9) = ? işleminin sonucu kaçtır?

 

A) 25       B)  -25          C) -7      D) +7               

7.

M.Ö. 758 yılı ile M.S. 453 yılı arasındaki zaman kaç yıldır?

 

A) 305     B) 1211   C) 450     D) 1312               

 

8.

45 – 4.11 + 64 : 8 = ?

 

A) 12         B) 15          C) 9           D) 0

 

9.

(+6) + (-4) + (+2) + (-7) =?

 

a) +2     b) -2      c) -3 d) +3

 

2.

Bir okulda cumartesi günleri basketbol, Pazar günleri futbol kursu düzenlenmektedir. 6/C sınıfı öğrencileri bu kurslardan en az birine katılmaktadır. Bu sınıftan basketbol kursuna 18, futbol kursuna 20 öğrenci katılmaktadır. Sınıfın mevcudu 32 olduğuna göre futbol ve basketbol kursuna katılan öğrenci sayısı kaçtır?

 

A) 6            B) 7          C) 9           D) 10

10.

 

3.

4.

Alınan Not

1

2

3

4

5

Öğrenci Sayısı

4

6

8

4

2

 

 

 

Bir sınıftaki öğrencilerin matematik dersinden aldığı notların öğrenci sayısına göre dağılımı yukarıdaki tabloda verilmiştir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Sınıf mevcudu 24 kişidir.

B) 3 alan öğrenci sayısı 1 alan öğrenci sayısının iki katıdır.

C) 1 alan öğrenci sayısı 5 alan öğrenci sayısının iki katıdır.

D) 2 ve 4 alan öğrenci sayılarının toplamı 3 alan öğrenci sayısına eşittir.

11.

Türkiye’deki eğitim problemleri ile ilgili bir araştırma yapılacaktır.Hazırlanan anket sorularını sormak için en uygun örneklem hangisidir?

A) Her ilden seçilmiş öğretmenler

B) Siirt’ten seçilmiş öğretmenler

C) İstanbul’dan seçilmiş öğretmenler

D)  Ankara’dan seçilmiş öğretmenler

5.

12.

16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yandaki sütun grafiğinde Van ilinde Aralık ayının ilk haftasının sıcaklıkları verilmiştir.

 Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayın

 (3x5=15 puan)

a) En sıcak ve en soğuk günler hangileridir?

En sıcak gün:……………………….

 En soğuk gün:…………………………..

b) Pazartesi gününden  Salı gününe kaç

derecelik bir sıcaklık artışı olmuştur?

 

 

c) Hafta sonu( cumartesi, Pazar) sıcaklık ortalamasını bulun.

 

 13.

4.( 7 + 18:2 ) – 13   işlemini aşağıdaki şekilde çözümleyen bir öğrenci kaçıncı adımda hata yapmıştır?

1. Adım:  4.( 7 + 9 )-13

2.Adım:   4.16- 13 = 4.3

3.Adım:   4.3 =12

A) l .  B) 2.     C) 3.     D) işlem hatasız yapılmıştır

 

14.

Aşağıda verilen ifadelere karşılık gelen durumları tam sayılarla ifade ediniz. (4 x 2= 8p)

 

a) 5 YTL alınan borç , ………… 

 

b) Deniz seviyesinin 150 m üstü,…………

 

c) Hava sıcaklığının 0’ın altında ………..

 

d) 15 YTL kazanç,………

 

 

15.

Aşağıdaki noktalı yerlere “<”, “>” veya “=” sembollerinden uygun olanları yerleştiriniz. (6 x 2=12p)

  1.   -3  .…..  -7
  2.  |-9|  ….. |-15|
  3. +12  …..  +8
  4. |-11| …..  +6
  5.  -16  …..  +6
  6. |-8|  ….. |+8|

 

Not: 1-13. Sorular için her doğru cevap 5 puan değerinde olup yanlışlar doğru sayısından eksiltmeyecektir.14.,15. Ve 16. Soruları üzerindeki boşluklara yapınız.O soruların puanları yanlarında yazmaktadır. Süre 1 ders saatidir.Cevaplarınızı aşağıdaki cevap anahtarına kodlayınız.Kodlamanızı içini tamamen karalayarak yapınız  ,çarpı atmayınız.

   BAŞARILAR.

            NURCAN ŞAHİN

 

1.

 

 

8.

 

2.

 

9.

 

3.

 

10.

 

4.

 

11.

 

5.

 

12.

 

6.

 

13.

 

7.

 

 

 

 

 

CEVAPLAR:

1)B

2)A

3)B

4)D

5)D

6)C

7)B

8)C

9)C

10)D

11)A

12)A

13)B

14)a) -5

b)+150

c)-10

d)+15

15)

  1.   -3   >  -7
  2.  |-9|  < |-15|
  3. +12  >  +8
  4. |-11| > +6
  5.  -16  <  +6

F) |-8|  =  |+8I

16)a) En sıcak gün:CUMARTESİ

          En soğuk gün:PERŞEMBE

b)10 derece

c)(8+4):2=12:2=6