3.sınıf türkçe testi ve cevapları

3.sınıf türkçe testi ve cevapları dosyası 17-01-2018 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf türkçe testi ve cevapları
Kategori 3. Sınıf Türkçe
Gönderen ivanka
Eklenme Tarihi 17-01-2018
Boyut 4.04 K
İndirme 0

Dosyayı İndir

Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)

3. SINIF TÜRKÇE TEST SORULARI

 

1-‘Yeni yılı evde kutladık.’’ Cümlesinde sıfat olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

a) yeni  b) yılı  c) evde  d) kutladık

 

2-Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisinde  belirtme sıfatı yoktur?

a)şu okul b)ekşi elma c) beş kaşık d) dört duvar

 

3-‘Bakkaldan taze peynir ile iki ekmek aldım.’’ Cümlesinde ikisi de sıfat olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

a)bakkaldan-taze b)taze-iki c) peynir-ekmek d)taze-ekmek

 

4-‘Köpek kadına saldırdı,onu elinden ve bacağından ısırdı.’’ Cümlesinde ‘‘onu’’ zamiri hangi adın yerine kullanılmıştır?

a)bacağın  b)çocuğun  c)elin  d)kadının

 

5- ‘Ben sana ve arkadaşına hiç güvenmiyorum.’’ Cümlesinde kaç tane zamir vardır?

a) 1   b) 2   c) 3  d) 4

 

6-Aşağıdaki fiillerden hangisi gelecek zamanın ikinci tekil kişisidir?

a)oturacaksın  b)gelmeyiniz  c)yazacaksınız  d)kaçıyorsunuz

 

7-‘Öğrenciler ders çalışıyorlar.’’ Cümlesinde geçen ‘oynuyorlar’’ fiilinin zamanı aşağıdakilerden hangisidir?

a)geçmiş zaman b)gelecek zaman c)geniş zaman  d)şimdiki zaman

 

8-‘Yatmak’’ fiilinin  üçüncü çoğul kişisi aşağıdakilerden hangisidir ?

a)yatacaksınız  b)yatacağız  c)yatıyorlar  d)yattınız

 

9-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘de’’ nin yazımında yanlışlık yapılmıştır.

a)Kadıncağızın oğlu da kaybolmuş  b)Düşünde öyle karar ver.

c)Bugün sen de bir gariplik var  d)Toplantıya sen de katıldın mı?

 

10-Aşağıdaki isimlerden hangisi her zaman büyük harfle başlayarak yazılır?

 ‘Danimarka ,Kalem,Öğretmen,Sınıf,Karabük,Karadeniz,Salı,Matematik’’

a) 3   b) 4   c) 5   d) 6

 

11-Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna  ünlem (!) işareti  konulmalıdır?

a)Ne zaman tatile gireceğiz   b)Günler artık uzamaya başladı

c)Oh be, nihayet senden kurtuldum  d)Sen ne zaman geleceksin

 

12-Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna doğru noktalama  işareti konulmuştur?

a)Amanın arkadaşlar,yetişin.   b)Annem çürük dişini çektirdi!

c)Okula gitmedin mi?    b)Bugün çarşıya gitmiyorum?

 

www.

 

CEVAP ANAHTARI

 

1- A    7- D

2- A    8- C

3- B    9- B

   4- D     10- A 

  5- B     11- C

     6- A    12- C