3.sınıf sene sonu matematik deneme sınavı

3.sınıf sene sonu matematik deneme sınavı dosyası 08-12-2017 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf sene sonu matematik deneme sınavı
Kategori 3. Sınıf Türkçe
Gönderen yoda
Eklenme Tarihi 08-12-2017
Boyut 20.63 K
İndirme 0
Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)


LÜLEBURGAZ EMRULLAH EFENDİ ORTA OKULU 3-A SINIFI MATEMATİK SINAVI 19

Adı soyadı :

Tarih

Sınıfı :

Okul No:

Puanı:

D:

Y:


Her Soru 4 Puandır.    BAŞARILAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1)Yukarıdaki şekillerin ifade ettiği kesir aşağıdakilerden hangisidir?

       9                       6                    12

A)———        B)———     C)  ———

       6                      9                      9

                                                                   5               

2.Aşağıdaki kesirlerden hangisi  ———  kesrinden daha büyüktür?                  7

 

        5                  5               5

A)———     B)———   C)———

       6                   8               9

 

3)     6   ’sı 42 olan sayının tamamı kaçtır? 

         9       

A)7               B)63              C)84       

 

4)       6               

        ———  Kesrinde kaç tane birim kesir vardır?

            7     

A)1                  B)3                 C)6

 

13)  Saat 15.00 ise bu durumda yelkovan ile akrep nasıl bir açı oluşturur?

A) geniş açı                B) dik açı       C) doğru açı

 

6) q34509-b0

A) q34509-c0

B) q34509-c1

C) q34509-c2

www.

 

7) Aşağıdaki kesirlerden hangisi 1’den büyüktür?

 

       3                 2                5

A)———     B)———   C)———

       4                 1                8

 

8) Aşağıdaki kesirlerden hangisi diğerlerinden küçüktür?

 

       9                     5                  7

A)———       B)———     C)———

       5                     5                  5

 

9) 85 tane yumurtanın   3 ‘ü kırılmış.Geriye kaç

                                            5

sağlam yumurta kalmıştır?

 

A)17              B)51             C)34

10) Bir voleybol maçı 114 dakika sürmüştür. Voleybol maçının süresi kaç saat, kaç dakikadır?

A)  2 saat 54 dakika              B)  2 saat 45 dakika

C)  1 saat 54 dakika             D)  1 saat 45 dakika

11) 60 sayısının aşağıdaki parçalarından hangisi daha büyüktür?

 

       1                  1                 1

A)———     B)———   C)———

       3                  4                5

12)         q34506-c0     q34506-c1         q34506-c2   kesirlerinden hangisi diğerlerinden büyüktür?

 

           A)q34506-c0           B)q34506-c1                    C)q34506-c2

13)  Emre 6 tane yarım litrelik sütü boş bir kaba boşaltıyor. Emre kaba kaç litre süt boşaltmıştır?

 A)  2       B)  3          C)  4             D)  5

 

 

 

14) Aşağıdaki kesirlerden    hangisi   1 kesrine denk değildir?                                        4                      

 

       3                   5                4

A)———     B)———   C)———

       9                  20               16

15) Aşağıdaki kesirlerden   hangisi   1    kesrine denk     değildir?                                    2                

 

       2                      4                 3

A)———        B)———   C)———

       4                      8                10         

16) Özlem Esma’dan 3 yaş, Sibel de Özlem’den 2 yaş büyüktür. Buna göre Sibel Esma’dan kaç yaş büyüktür?

21) Aşağıdaki sıralamalardan hangisi yanlıştır?

 

        1                   2             3

A)———   <   ———  <   ———

         2                  2              2

 

        5                4                 2

B)———   >   ———  >   ———

        3                3                 3

 

        4                  4              4

C)———   <   ———  <   ———

        5                 6               7


A)  3           B)  4            C)  5              D)  6

 

 

0                            K                      1

17)Yukarıdaki sayı doğrusunda “K” ile gösterilen nokta hangi kesri ifade eder?

       5                      9                  6

A)———       B)———     C)———

        9                     5                  9

 

18 ) 2 kg ve 8 yarım kg kaç kilogramdır ?

 

 

              A)  5                      B)  6                      C)  7

 

 

19) .(2 kg 300 g ) + ( 3 kg 600 g ) + ( 5 kg 300 g ) işleminin sonucu kaç kilogram kaç gramdır ?

 

   A)  9 kg 600 g    

   B)  10 kg 200 g      

   C)  11 kg 200 g

 

20 ) Her gün eşit süre ders çalışan Burak 1 haftada 8 saat 10 dakika ders çalışıyor. Buna göre Burak 1 günde kaç dakika ders çalışmıştır?

A)  45 dakika  B)  55 dakika   

C)  60 dakika  D)  70 dakika

           Veli imza :    

 

Öğr.Seçkin SÜZGÜN

 

 

 

 

22)  1/3 ‘inin 20 fazlası 45 olan sayı kaçtır?

 

         A)  50        B)  75         C)  90

 

      11                11              11

    ———   ?   ———  ?   ———

        8                  7                6

 

23) Yukarıdaki sıralamada ? yerine sırasıyla hangi semboller yazılmalıdır?

A)  <  ve  <                B)  >  ve  <         C)  =  ve  =

 

24) Aşağıdaki kesirlerden hangisi diğerlerinden büyüktür?

 

       9                       5                        7

A)———         B)———         C)———

       5                       5                        5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 )Yukarıdaki şeklin ifade ettiği kesir aşağıdakilerden hangisidir?

       16                        4                       5

A)———           B)———          C)———

       4                         16                     16

...Egitimhane.com...