3.sınıf matematik genel tekrar testi ve cevap anahtarı

3.sınıf matematik genel tekrar testi ve cevap anahtarı dosyası 08-01-2018 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf matematik genel tekrar testi ve cevap anahtarı
Kategori 3. Sınıf Matematik
Gönderen minamasal
Eklenme Tarihi 08-01-2018
Boyut 16.35 K
İndirme 4

Dosyayı İndir

Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)

                                                                   3. SINIF MATEMATİK   SORULARI

 

  1. Dörder  ritmik saymada 52 ile 80 sayıları arasında kaç sayı vardır?

 

A-) 4             B-) 5               C-) 6    

 

2.   Bir yolcu otobüsüne birinci duraktan 28, ikinci duraktan 22 yolcu biniyor. Otobüsteki koltukların 5/6’sı doluyor. Bu otobüs kaç kişiliktir ?

 

      A-) 60              B-) 40              C-) 28         

  1.  

3.  Dörtte birinin 23 fazlası 37  olan sayı kaçtır ?

 

      A-) 46             B-) 56             C-) 48       

 

4.   (  1324 – 461 ) – ( 81+ 205 ) işleminin sonucu kaçtır?

 

     A-) 781           B-565             C-) 577        

 

  1. Bir bölme işleminde bölen 8, bölüm 11 ve kalan 1’ dir. Bölünen sayı kaçtır?

 

    A-) 89          B-) 80             C-) 99           

6.    Bir  okulun mevcudunun  1/3’nin 400 fazlası 1200 öğrencidir. Bu okulda toplam kaç öğrenci vardır?

 

    A-) 2400         B-) 2000             C-) 1600          

7.   8m  kumaşın 1/5’i kaç cm’dir ?

 

   A-)70          B-) 160           C-) 180         

8.     47.                       Yandaki  toplama işlemi tamamlandığında A yerine hangi rakam gelir ?

      3563

+      3. 6

--------------

      4A67

 

   A-) 4       B-) 6              C-) 3            

9.    B Kümesinin eleman sayısı kaçtır ?

          

   A-) 2             B-) 4              C-) 3             

10. 5002  Doğal sayısının abaküste gösterimi aşağıdakilerden hangisidir ?

 

A-)                                            B-)                                        C-)                                       

  B        Y             O        B         B       Y             O        B     B        Y            O        B         B       Y             O       B

 

 

 

 

 

11.“9-18-27-......-45-54” şeklindeki bir saymada noktalı yere hangi sayı gelir?

 

A.36                                B.35       C.34

 

12.     1287,1872,1782,1728 sayılarının büyükden küçüğe doğru sıralanışı,aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.1872>1782>1728>1287

B.1872>1728>1782>1287

C.1872>1287>1782>1728

 

13.      4 yarım ,kaç bütün eder?

 

A.2      B.3          C.4

 

14.   Bir torbada bulunan 160 cevizi 4 kardeş ,aralarında eşit olarak paylaşıyorlar.Ahmet ,payına düşen cevizlerden 19 tanesini arkadaşına veriyor.Ahmet’in geriye kaç cevizi kalır?

 

A.40     B.21         C.19

 

15.    K={1,3,5,7,9} kümesi için aşağıdaki anlatımlardan hangisi doğrudur?

 

A.tek rakamlar

B.ondan küçük rakamlar

C.bazı rakamlar

 

16.    En büyük üç basamaklı doğal sayı,(6x100)+(9x10)+(1x1) şeklinde çözümlenmiş doğal sayıdan kaç fazladır?

 

A.408          B.308      C.307

 

17.   Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?

 

A.118+14+5=137      B.120:2=60      C.90x6=546

 

18.  Bir çiflikte bulunan 36 koyun, 18 inek ve 82 tavuğun toplam kaç ayağı vardır?

 

A.368      B.380       C.296

 

19.  6 yüzlük+5 birlik+2binlik hangi sayıyı oluşturur?

 

A.2560       B.2650      C.2605

 

20.   Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi,64 metredir .Bahçenin bir kenarının uzunluğu kaç metredir?

 

A.12       B.20         C.16

 

21. 9000’den geriye 5 kez 1000’er sayıp 46 eklersek kaç buluruz?

      A.  3406                  B. 4046                    C.  3046

 

22. Bir kenarı 46 cm olan kare biçiminde çerçeveler yapmak istiyoruz.552 cm uzunluğundaki çıtadan kaç tane yapabiliriz?

     A. 2            B. 3                C. 4

 

23.  Kenarlarının uzunlukları eşit olan bir üçgenin çevresi 78 cm dir. Bu üçgenin bir kenarı kaç cm olur?

     A. 26    B. 36    C.41

 

24. Dikdörtgenler prizmasında kaç tane köşe vardır?

        A. 12   B. 8        C. 6

  1. Yarım kg’ı 750 000 TL olan leblebinin 100 gramı kaç liradır?

    A. 75 000  B.125 000     C. 150 000

 

CEVAP ANAHTARI :1.C 2.A 3.B 4.C 5.A 6.A 7.B 8.C 9.B 10.C 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.B 17.C 18.B 19.C 20.C 21.B 22.B 23.A 24.B 25.A