3.sınıf matematik doğru düzlem ve ışın konu tarama testi

3.sınıf matematik doğru düzlem ve ışın konu tarama testi dosyası 07-12-2017 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf matematik doğru düzlem ve ışın konu tarama testi
Kategori 3. Sınıf Matematik
Gönderen lumos
Eklenme Tarihi 07-12-2017
Boyut 10.54 K
İndirme 0
Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)


1)-

 

 

 

 

 

 

 

Yukarıdaki tangramda kaç tane düzlem parçası vardır?

 

     A)- 5                  B)- 7           C)- 9

 

 

 

2)- Aşağıdaki şekillerden hangisi doğrudur?

 

  A)-                  B)-                    C)-

 

 

 

3)- Aşağıdaki şekillerden hangisi dikey doğru parçasıdır?

 

  A)-             B)-               C)-

 

 

 

 

4)- Aşağıdakilerden hangisi paralel doğrudur?

 

 

A)-             B)-               C)-

 

 

 

5)- Aşağıdakilerden hangisi ışındır?

 

A)-                  B)-                 C)-

 

 

 

 

6)- Aşağıdaki doğrulardan hangisinin adı doğru olarak yazılmıştır?

 

A)-                  B)-                    C)-

       k doğrusu            R doğrusu            5 doğrusu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          :Ev                              : Market

 

 

                       : Oyun Parkı                : Okul

 

7)- Yukarıdaki krokiye göre okulun yanında aşağıdakilerden hangisi vardır?

 

A)- ev        B)- market        C)- oyun parkı

 

 

8)-  Yukarıdaki krokiye göre oyun parkının alt tarafında hangisi yoktur?

 

A)- market            B)- okul           C)- ev

 

 

 

9)-

      .    .         .

       A 27km.      B           58 km.            C

 

   A noktasından hareket eden şekildeki araba C noktasına vardığında toplam kaç km. yol gitmiş olur?

     A)- 85 km.           B)- 31 km.        C)- 75 km.

 

10)- A noktasından hareket eden araba B noktasına kadara gidip tekrar A noktasına geri döndüğünde toplam kaç km. yol gitmiş olur?

 

     A)- 85 km.       B)- 54 km.        C)- 143 km.

 

 

                                                      BAŞARILAR…………

Adı - Soyadı:…………………………………………………                 Aldığı Not:…………