3.sınıf kütle problemleri

3.sınıf kütle problemleri dosyası 13-02-2018 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf kütle problemleri
Kategori 3. Sınıf Fen ve Teknoloji
Gönderen lalvadi
Eklenme Tarihi 13-02-2018
Boyut 6.56 K
İndirme 0

Dosyayı İndir

Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)

 

A ) Aşağıdaki problemleri çözünüz.

1.  Bir yumurta 60 gramdır.  7 yumurtanın ağırlığı kaç gramdır?

 

2.  Manavdan kilogramı 3 Tl olan elmalardan  7kg aldık.  Borcumuz kaç TL’dir?

 

3.  Kilogramı 14 Tl olan pirincin  yarım kilosu kaç TL’dir?

 

4.  Brüt ağırlığı 900 g olan balın net ağırlığı 750 gramdır? İçindeki balı boşalttığımızda bal kavanozu kaç gram gelir?

 

5.Manavdan 5 kg patates, 4kg elma, 3kg portakal aldım. Aldıklarımın hepsi kaç kilogramdır?

 

6. Kamyonete her biri 50 kg olan un çuvallarından 6 tane yükledik. Kamyonete yüklediğimiz un çuvallarının hepsi kaç kilogramdır?

 

7. Her biri 250 gram olan 4 çikolata kaç kilogramdır?

 

 

 

8. Ahmet 32 kilogramdır. Ablası Ahmet’ten 14kg daha ağırdır. Ahmet ve ablasının ağırlığı ne kadardır?

 

9. Pazardan 2 kg biber, 3 kg ıspanak aldım. Biber ve ıspanağın toplamından 3 kg fazla da elma aldım. Pazardan aldıklarımın hepsi kaç kilogramdır?

 

10. Ege 38 kg’dır. Neslihan Ege’den 4 kg daha hafiftir.  Ege ve Neslihan’ın toplam ağırlığı kaç kilogramdır?

 

 

11.  Ayten tanesi 400 gram gelen ekmek-lerden 5 tane aldı.  Ayten’in aldığı ekmekler toplam kaç kilogramdır?

 

12.Her biri diğerinden 7 kg daha ağır olan üç çuvaldan en hafifi 27 kilogramdır. Bu üç çuvalın ağırlıkları toplamı kaç kilogramdır?

 

 

13.Bir paketi 110gram olan çikolatalardan 3 paket, bir şişesi 3 paket çikolatanın ağırlığından 100gram daha hafif olan ballardan da 2 şişe aldım. Aldığım ürünler toplam kaç kilogramdır?

 

B) Aşağıda verilen çözümlere uygun problemler yazınız.

1.  Çözüm:  20g x 7 = 140g

Problem:

 

 

2.  Çözüm:  6 x 4kg = 24kg

Problem:

 

 

3.  Çözüm:  40TL : 2 = 20TL

Problem:

 

 

4.  Çözüm:  875g- 125g = 750g

Problem:

 

 

5.  Çözüm:  3kg+ 12kg +7kg = 22kg

                      1kg +4kg+2kg = 7 kg

                       22kg – 7 kg = 15 kg 

Problem:

 

 

 

 

6.  Çözüm:  4x 500g  = 2000g

 

Problem:

 

 

7.  Çözüm:  25kg + 8 kg = 33kg

                      25kg +33kg = 58kg                 

Problem:

 

 

7.  Çözüm:  23kg + 36 kg = 59kg

                      59kg +13kg = 72kg

                      23kg+36kg+72kg= 131kg               

Problem:

 

 

 

 

7.  Çözüm:  32kg + 5 kg = 37kg

                      37kg +5kg = 42kg

                      32kg+37kg+42kg= 111kg               

Problem:

 

www.