Açıklama | 3.sınıf 2.dönem ilçe zümre öğretmenler toplantı tutanağı 2018-2019 |
Kategori | 3. Sınıf Sanat |
Gönderen | İVRİZ |
Eklenme Tarihi | 15-12-2017 |
Boyut | 15.36 K |
İndirme | 2 |
2013–2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.EĞİTİM BÖLGESİ
3.SINIFLAR 2.DÖNEM MERKEZ İLÇE
BÖLGE ZÜMRE TOPLANTISI
Toplantı Yeri :DÜZCE TİCARET MESLEK LİSESİ
Toplantı Tarihi: 19/02/2014 Çarşamba
Toplantı Saati : 15:00
www.
Gündem Maddeleri
Gündem Maddelerinin Görüşülmesi
Toplantı 19.02.2014 tarihinde Düzce Ticaret Meslek Lisesi 3. katta bir derslikte 3.sınıf okul zümre başkanları katılımıyla başladı.
1- Açılış konuşmasını 1. dönem zümre başakanı olan Adem ACAR yaptı. 16 okulun öğretmenlerinin toplantıda hazır olduğu görüldü.
2- Zümre başkanlığına Uzun Mustafa İlkokulundan Adem ACAR yeniden seçildi. Yazman Yunus Emre İlkokulundan Tunaltan ERSOY seçildi.
3- Gündem maddeleri Şehit Yalçın Güzeler İlkokulu Öğretmeni Ömer Faruk BIÇAKÇIOĞLU tarafından okundu. gündeme eklenecek madde bulunmadığı tespit edildi.
4- Eğitim-Öğretim yılının 1. döneminde alınan kararların uygulandığı her hangi bir sorun olamadığı tüm zümre başkanları tarafından dile getirildi. Zümreye yeni katılan merkez köy okullarının da alına kararların parelelinde olduğu yeni katılım sağlayan başkanlar tarafından dile getirildi. 1. dönemin genel değerlendirmesi yapıldı. Nejdet BIÇAKÇIOĞLU İlkokulu öğretmeni G.Seda YAĞIZ geçen öğretim yılının genel olarak verimli geçtiğini, ortaya çıkan eğitim sorunlarının en aza indirgenerek genelde başarıya ulaşıldığını belirtti. Zümre olarak, öğrenci gelişim düzeyleri ve öğrenci hazır bulunuşluğu farklarından kaynaklanan farklılıklar olmakla birlikte okullar bazında genel olarak okuma-yazma sorununun bulunmadığı ve sınıfların genel olarak seviyelerinin planlamalar çerçevesinde olduğu oy birliğiyle tespit edildi.
5- Toplantı başkanı Adem ACAR başarıyı etkileyen faktörlerin başında sosyo-kültürel farklılıklar , araç –gereç eksikliğinin bulunduğunu belirtti. Bunlar giderildiği takdirde başarının artacağını belirtti.
Necmi Hoşver İlkokulu öğretmeni Ayşe DİKMEN ise okulların en büyük sorununun devamsızlık olduğunu , bunu giderebildikleri takdirde başarıya ulaşacaklarını belirtti.
6- Eğitim-Öğretimle ilgili yenilik ve gelişmelerin MEB sitesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinden takip edildiği katılımcılar tarafınadan belirtildi.
7- Konularla ilişkili sıkıntı çekilen yerler olduğunda diğer zümre öğretmenleri ve sosyal kulüp öğretmenleri ile işbirliğinin faydalı olduğu ve böyle devam edilmesi kararı alındı.
8- Bölge zümre başkanları ile iletişimin okul telefonları ve e- posta ile sağlanması kararına varıldı.
9- Proje ve performans görevleri ile ilgili uygulamaların müfredata uygun bir şekilde verildiği ve takibinin yapıldığı tüm katılımcılar tarafından belirtildi.
10-Derslerde kullanılan strateji yöntem ve teknikler üzerinde konuşuldu. Yeni müfredatın getirdiği öğrenci merkezli yaklaşım stratejileri ile derslerin işlenmesi gerektiği, öğrenciyi ön plana çıkaran, ezberlemeyi değil, sorgulamayı, araştırmayı gerektiren buluş yolu ile öğrenme stratejisi ve araştırma-soruşturma yolu ile öğretim stratejilerini sıklıkla kullanılması gerektiği Azmimilli İlkokulu öğretmeni Muhsin AKYÜZ tarafından belirtildi.
Tam öğrenme ve aktif öğrenme stratejilerinin de sınıflarımızda uygulanarak; öğretmeni ders anlatan olarak değil, yönlendirici olarak alan, öğrenciyi de ezber yapan değil, öğretim sürecine aktif olarak katılımını sağlayıp öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşım benimsenmesi gerektiği Gölormanı İlkokulu öğretmeni Necati AKTAŞ tarafından belirtildi.
Bahsi geçen öğretim stratejilerini, beyin fırtınası, tartışma, drama gibi öğrenciyi aktif olarak öğretimin içine alan tekniklerle desteklemek gerektiği Aydınpınar İlkokulu öğretmeni Elif Parlak CAN tarafından belirtildi.
Eski Mengencik İlkokulu öğretmeni Ebru KAHRAMAN kütüphanenin, araç odalarının, laboratuarın, ders araç-gereçleri ile görsel ve işitsel ders araç-gereçlerinin aktif bir şekilde kullanılması gerektiğini; öğrenmeyi somutlaştırarak, görerek, yaparak, yaşayarak öğrenmeye yardımcı olan, ortam sağlayan, okulun imkanı ölçüsünde faydalanılması gerektiğini belirtti.
Paşaormanı İlkokulu öğretmeni Faruk AKDEMİR; İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 32. 33. ve 35. Maddelerini okudu. Buna göre, yeni müfredatın getirdiği çağdaş öğretim stratejilerine uygun olan ölçme değerlendirme tekniklerinin uygulanması gerektiği, bu sayede sonucu değil, süreci baz alan bir değerlendirme yapılarak öğrenci gelişimini yakından takip edebileceğimizi ve öğrencinin ders ders değil bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca tüm derslerden bir tane ortak öğrenci ürün dosyası oluşturulmasının uygun olacağını söyledi.
Şıralık Vatan İlkokulu öğretmeni Selim ÖZBEK “Performans görevlerinin ders içi çalışmalarda yapılması gerektiğini vurgulayarak, eve verilecek ödevlerin daha çok pekiştirici çalışmalar olmasının yararlı olabileceğini , zaten verilen performans görevlerini öğrencilerin büyük çoğunluğunun ailesine yaptırdığını ya da hazır bulduğunu söyleyerek bu tip çalışmaların bir yararının olmayacağı kanısını taşıdığını belirtti.
Derslerin MEB müfredatında belirtilen ve kılavuz kitaplarda da belirlenen tüm yöntem ve tekniklerin okulun ve çevrenin şartlarının el verdiği ölçüde uygulanarak derslerin işlendiğinin görüldüğü katılımcılar tarafından belirtildi.
11- Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere BEP hazırlanası gerekli görülenlerin geç kalmadan R.A.M. ‘ne gönderilerek işbirliği içerisinde bunu telafi etmenin uygun olacağı kararına varıldı.
12. - Aziziye İlkokulu öğretmeni Gülçin KAPTAN; “Öğrencilerde zaman zaman davranış bozuklukları ile karşılaşabiliriz .Bu davranış bozuklukları öğrenci seviyeleri göz önüne alınarak özel ilgi ve öğrencilere verilecek sorumluluklarla düzeltilme çalışmalarına gidilmelidir. Öğrenci velileri ile gerek okul idaresi ile ve gerekse bireysel olarak yapılacak olan veli toplantılarında,velilere öğrenci durumlarıyla ilgili bilgiler verilmeli ve veliler mutlaka eğitim öğretim çalışmalarına daha duyarlı bir hale getirilmelidir.Öğrenci velileri ile sık sık diyaloğa gidilmesi;eğitim öğretimde karşılaşılan güçlükleri aşmada önemli bir etken olacaktır. Bu çerçevede her dönemde en az iki (dönem başlarında ve dönem sonlarında) veli toplantısı yapılması, ihtiyaç duyuldukça da sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
Öğretime etki edebilecek ders dışı etkinliklerden en faydalısının belirli günler ve haftalar ile ilgili çalışmalar olacağı, bununla ilgili bireysel ya da grup olarak proje görevleri verilebileceği ve değerlendirmesinin yapılabileceği Atatürk İlkokulu öğretmeni Sefa KONCA tarafından belirtildi.
Olumsuz davranış sergileyen öğrencilerin , okulda rehber öğretmen var ise onunla yok ise ailesi ile birlikte bunların giderilmeye çalışması gerektiği belirtildi.
13. II. Yarıyılın hayırlı bir şekilde geçmesi temennisi ile toplantı başkanı Adem ACAR tarafından toplantıya son verildi.
ALINAN KARARLAR:
1- 2013–2014 Eğitim öğretim yılı başında ve II. Döneminde ilimizde yapılmış olan zümrede alınan kararlara azami ölçüde riayet edilmesi gereğine;
2- Öğrenci gelişim düzeyleri ve öğrenci hazır bulunuşluğu farklarından kaynaklanan farklılıklar olmakla birlikte okullar bazında planlamalar çerçevesinde olması gerektiği;
3- Başarıyı etkileyen faktörlerin (sosyo-kültürel farklılıklar , araç –gereç eksikliğinin) imkanlar ölçüsünde giderimesine;
4- Devamsız öğrenciler için okul idaresi ve veli ile işbirliği yapılacak ve bu tür öğrencilerin okula devamlarına çalışılmasına;
5- Eğitim-Öğretimle ilgili yenilik ve gelişmelerin MEB sitesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinden takip edilmeye devam edilmesine;
6- Konularla ilişkili sıkıntı çekilen yerler olduğunda diğer zümre öğretmenleri ve sosyal kulüp öğretmenleri ile işbirliğinin yapılmasına;
7- Bölge zümre başkanları ile iletişimin okul telefonları ve e- posta ile sağlanmasına;
8- Proje ve performans görevleri ile ilgili uygulamaların müfredata uygun bir şekilde verilmesine ve takibinin yapılmasına;
9- Derslerin MEB müfredatında belirtilen ve kılavuz kitaplarda da belirlenen tüm yöntem ve tekniklerin okulun ve çevrenin şartlarının el verdiği ölçüde uygulanarak derslerin işlenmesine;
10- Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere BEP hazırlanası gerekli görülenlerin geç kalmadan R.A.M. ‘ne gönderilerek işbirliği içerisinde bulunulmasına;
11- Olumsuz davranış sergileyen öğrencilerin , okulda rehber öğretmen var ise onunla yok ise ailesi ile birlikte bunların giderilmeye çalışmasına;
12- Öğrenci velileri ile sık sık bireysel ve genel toplantılar yapılarak okula karşı mutlaka iyi izlenimler edinmeleri sağlanmasına ve mutlaka eğitim olgusunun içerisine aktif olarak sokulmaya çalışılmasına;
Oy birliği ile karar verilerek imza altına alındı.
[imza] [imza] [imza]
Adem ACAR (Başkan) Tunaltan ERSOY (Yazman) Ömer Faruk BIÇAKÇIOĞLU
Uzun Mustafa İlkokulu Yunus Emre İlkokulu Şehit Yalçın Güzeler İlkokulu
[imza] [imza] [imza]
Ayşe DİKMEN Necati AKTAŞ Muhsin AKYÜZ
Necmi Hoşver İlkokulu Gölormanı İlkokulu Azmimilli İlkokulu
[imza] [imza] [imza]
Elif Parlak CAN Ebru KAHRAMAN Faruk AKDEMİR
Aydınpınar İlkokulu Eski Mengencik İlkokulu Paşaormanı İlkokulu
[imza] [imza] [imza]
Selim ÖZBEK Sefa KONCA Gülçin KAPTAN
Şıralık Vatan İlkokulu Atatürk İlkokulu Aziziye İlkokulu
[imza] [imza] [imza]
G.Seda YAĞIZ Hüseyin ARSLAN Gül CEYLAN
Nejdet BIÇAKÇIOĞLU İlkokulu Rıza Malatyalı İlkokulu Işık İlkokulu
[imza]
Ersin URMAN
Pakmaya İlkokulu
1