3.sınıf 1.dönem deneme sınavı ve cevapları

3.sınıf 1.dönem deneme sınavı ve cevapları dosyası 23-02-2018 tarihinde İlköğretim-3 kategorisinin.
Açıklama 3.sınıf 1.dönem deneme sınavı ve cevapları
Kategori 3. Sınıf Türkçe
Gönderen semihcelik07
Eklenme Tarihi 23-02-2018
Boyut 9.38 K
İndirme 0

Dosyayı İndir

Dosyaya puan ver
0 / 5 (toplam 0 oy)

 

ÖĞLEBELİ ŞEHİT NAZİF TOPSAKAL İLKÖĞRETİM OKULU

3.SINIF

 

HAYAT BİLGİSİ SORULARI

 

 1-)Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

 a)İlköğretim isteğe bağlıdır.

 b)Liseye gitmek zorunludur.

 c)İlköğretim 7 yıldır.

 d)İlköğretim zorunludur.

 

 2-)Aşağıdakilerden hangisi,mahallemizin ortak mallarından değildir?

 a)Çocuk parkı

 b)Kendi evimiz

 c)Okul

 d)Cami

 

 3-)Köylülerin el birliği ile köyün işini birlikte yapmalarına ne ad verilir?

 a)Ziyaret   b)Salma   c)İmece   d)Tören

 

 4-)İlçede en yetkili devlet memuru kimdir?

 a)Kaymakam  b)Emniyet amiri   c)Mal müdürü   d)Nüfus müdürü

 

 5-)Yangın,deprem,sel baskını gibi zararlara uğrayanlara hangi kuruluş yardımcı olur?

 a)Türk Hava Kurumu

 b)Çocuk Esirgeme Kurumu

 c)Kızılay

 d)Yeşilay

 

 6-)Çeşitli maddelerin işlenerek kullanılır duruma getirilmesi işine ne denir?

 a)Sanayi   b)Tarım   c)Ticaret   d)Turizm

 

 7-)Atatürk,cumhurbaşkanı olarak kaç yıl görev yapmıştır?

 a)10yıl     b)12yıl    c)15yıl     d)20yıl

 

 8-)Kandaki zararlı maddeleri süzerek temizleyen organımız nedir?

 a)Karaciğer   b)Böbrek   c)Bağırsak   d)Mide

 

 9-)Aşağıdakilerden hangisi bir doğal afet değildir?

 a)Deprem  b)Hava kirliliği  c)Sel baskın   d)Çığ

 

 10-)Aşağıdakilerden hangisi bir gezegen değildir?

 a)Dünya   b)Merkür   c)Ay    d)Venüs

 

 CEVAP ANAHTARI:

 1..D    2. B   3.C    4. A    5. C   6.A    7. C    8. B    9.B    10.C 

 

 

 

TÜRKÇE SORULARI

 

 1-)Aşağıdaki sözcüklerin hangisi çoğul addır?

 a)Okulun   b)Ağaçların   c)Kümesimizde   d)Masamızın

 

 2-)'Çağla,yaz tatilinde Amasra'ya gitmeyi düşünüyor.'tümcesinde hangileri özel addır?

 a)Amasra,yaz   b)Çağla,yaz tatili   c)Çağla,gitmeyi   d)Çağla,Amasra

 

 3-)'Beyaz bir araba,dar sokaktan geçerek bahçeli bir evin önünde durdu.'tümcesinde kaç tane sıfat vardır?

 a)3 b)5 c)4 d)6

 

 4-)Aşağıdaki tümcelerin(cümlelerin)hangisinde eylem hareket anlamlıdır?

 a)Babam uzun süre uyudu.

 b)Öğrenciler dışarı çıktılar.

 c)Ahmet resim yapıyor.

 d)Osman ders çalışıyor.

 

 5-)'Avcı.................bir............kurda yaklaştı.' cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?

 a)tatlı-cesaretle                   b)avcı-cesaretle

 c)güzel-cesaretle           d)büyük-cesaretle

 

 6-)'mevsimi-çabucak-yaz-geçti' sözcükleriyle kurallı bir tümce kurarsak,üçüncü sözcük hangisi olur?

 a)mevsim b)geçti c)çabucak d)yaz

 

 7-)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte  önce gelir?

 a)gözde b)gözcü c)gözlük d)gözler

 

 8-)Mektupta hitaptan sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

 a) (.) b) (,) c) (?) d) (!)

 

 9-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde '-mi' soru ekinin yazımı yanlıştır?

 a)Sen de mi tiyatroya gideceksin?

 b)Turgut çayını içtimi?

 c)Yemekten önce ellerini yıkıyor musun?

 d)Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?

 

 10-)Aşağıdaki kelimelerin kaç tanesinde yazım yanlışı vardır?

 'bisiklet-türkiye-kibrit-Avrupa-gıram'

 a)1 b)2 c)3 d)4

 

 CEVAP ANAHTARI:

 1.B  2.D  3.C   4.B  5.D  6.C  7.B  8.B  9.B   10.B 

 

 

 

   

 

MATEMATİK SORULARI

 

 1-)40 sayısının 3/4 ünün 3 fazlası hangi sayıdır?

 a)34 b)33 c)32 d)30

 

 2-)’7007’ sayısındaki rakamlar kümesinin elaman sayısı kaçtır?

 a)4 b)3 c)2 d)7

 

 3-) 7534 sayısının rakamlarının basamak değerleri toplamı ile sayı değerleri toplamının farkı kaçtır?

 a)7512  b)7515  c)7519  d)7516

 

 4-) 5 yüzlük,3 onluk,6 binlik,1 birlikten oluşan sayı kaçtır?

 a)6531  b)3651  c)6513  d)3156

 

 5-)Dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının farkı kaçtır?

 a)899               b)900  c)1 d)99

 

 6-)Aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

 a)Bir bütünün yarısı 1/2 kesri ile gösterilir.

 b)Bir bütünün çeyreği 1/4  kesri ile gösterilir.

 c)4/4  kesri bir bütünü gösterir.

 d)3/4 kesri ‘üçte dört’ diye okunur.

 

 7-)Bir çiftçi ürettiği 300 çuval pirincin 1/10’ini dün pazara götürüp sattı.Şimdi çiftçinin elinde kaç çuval pirinç kalmıştır?

 a)230 b)270 c)170 d)130

 

 8-)   *2

                  - 4?

                    35

 Yukarıdaki işlemde, * ve ? yerine gelecek rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?

 a)12 b)13 c)14 d)15

 

 9-)Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi 436m dir.Bu bahçenin 3 kenarına tel çektik.Kaç metre tel harcanmıştır?

 a)109 b)218 c)327 d)227

 

 10-)14 tavuk,13 kedi ve 9 köpeğin ayakları toplamı kaçtır?

 a)106 b)116 c)96 d)126

 

 

 CEVAP ANAHTARI:

 1.B  2.C   3.B   4.A    5.C   6.D   7.B   8.D   9.C   10.B

 

  

 

 

 

 

 www.