Açıklama | 2018-2019 1.sınıf veli bilgilendirme eğitimi sunusu |
Kategori | 1. Sınıf Matematik |
Gönderen | ahiskali75 |
Eklenme Tarihi | 11-12-2017 |
Boyut | 245.32 K |
İndirme | 5 |
İLKЦĞRETİM ЗOCUKLARININ GELİŞİM DЦNEMLERİ VE GЦREVLERİ Bedensel bьyьme hızı dьşьş gцsterir. El gцz koordinasyonu ve kьзьk kas gelişimi bu dцnemde tamamlanır. Ergenlik dцnemi ile birlikte fizyolojik ve bedensel değişim hızlanır. Zihinsel gelişimde; Mantıklı dьşьnme başlar. Sosyalleşme hızlanır.
İLKЦĞRETİM ЗOCUKLARININ GELİŞİM DЦNEMLERİ VE GЦREVLERİ Tersine зevirebilme ve korunum yeteneklerini kazanır. Somut işlemler yapar. Duygusal olarak; Ьretme ve başarılı olma isteği vardır. Beğenilmek ve takdir edilmek ister. Başarılı olmadığı fikri verilirse yetersizlik duygusuna kapılır. Kıyaslamak olumsuz benlik algısına neden olabilir.
Bazı eşya ve bilgisini arkadaşlarıyla paylaşabilmesi ve birlikte oynayabilmesi. Uygun zaman ve mekanda uygun tepkiler verebilmesi, Okulda ki yetişkinler ve цğrencilerle iyi bir iletişim halinde olması. Değişen okul kurallarına ve dьzenine uyabilmesi, Eşyalarına sahip зıkabilmesi. Yaşının gerektirdiği hız ve beceriye sahip olması gerekir.
OKUL OLGUNLUĞUNUN YETERSİZ OLMASI HALİNDE Цğrenmede zorluk, Başarıda dьşьklьk, Okula gitmede isteksizlik, Verilen sorumlulukları ьstlenememe, Цğretmenlerin yцnergelerine uygun davranmama, Ders saatlerinde beklendiği şekilde davranmayıp зevreyle aşırı ilgili olma, ve diğer цğrencilerin dikkatini dağıtacak davranışlar gцsterme, Arkadaşlarıyla geзinememe, onları sьrekli şikayet etme,
Gьven duygusunun зocukta yer etmesi ailesinin eğitim anlayışına sıkıca bağlıdır. Dengeli ve kararlı bir eğitim, зocukta gьven duygusunu oluşturur ve pekiştirir. Ailenin tutum ve davranışlarının kararlı ve tutarlı olması, ailede uygulanan disiplin kurallarının istikrarlılık gцstermesi зocuğun hem ailede geзerli değer yargılarını benimseyerek olumlu davranış modelleri geliştirmesini, hem de aile ocağında kendini gьven iзinde hissetmesini mьmkьn kılar.
Зocuklarımızın başarı ve başarısızlıklarında anne- babaların tutumları цnemli bir yer alır. Bu konuda hem fazla kaygılanmamalı hem de sorunu kьзьmsememelisiniz. Зocuğunuza nasıl bir destek sağlarsanız başarılı olacağı konusundaki fikirlerinizi gцzden geзiriniz. Зocuğunuzu tanıyın. Okulla ve зocuğunuz ile ilgili beklentilerinizi gцzden geзirerek sağlıklı bir zemine oturtun.
Зocuğun bьtьn kusur ve hatalarına gцz yummak veya bunları gцrmezden gelmek, her arzusunu yerine getirmek, her istediğini almak, зocuğu hep haklı bulmak, sınır koymamak ve sorumluluk vermemek yani aşırı hoşgцrьlь ve şımartan bir eğitim uygulamak зocuğun doyumsuz, bencil ve mutsuz olmasına yol aзar.
Genellikle bu зocuklar ya pasif, ьrkek, ve зekingen olur ya da toplum kurallarına , цrf ve adetlere karşı gelen kişiler olurlar. Yani her iki sonuзta da topluma uymakta gьзlьk зekerler. Bu зocuklar yalnız kendilerine verilen hakları bilirler. Kendilerinden beklenen gцrev ve sorumlulukları bilmezler.
Kendine gьvenen зocuk bağımsız olmayı цğrenir. Her hareketinde anne onayını aramaz. ataktır. Cesurdur. Sьrekli eleştirilen, tek başına hiзbir iş beceremeyeceğine inandırılan зocuk ya aşırı bağımlılık belirtileri gцsterir, ya da kabuğuna зekilir, her tьrlь atılımdan kaзınır. зocuk gelecekteki yaşamına hazırlanmalı, zamanı geldiğinde ailesinden kopacak şekilde yetiştirilmelidir. Unutmayınki ebeveyn olarak sizler зocuğunuza bağımlı olursanız o da size bağımlı kalacaktır.
ЗOCUĞA İSTENİLEN DAVRANIŞI ЦĞRETMEK Зocuğunuzun ilk yıllardan beri ihtiyaзlarını belirlemeli ve davranışlarının altında yatan nedenleri bularak davranış değişimini sağlamalısınız. Зocuğunuzda davranış değişimini sağlamak iзin зocuğa istendik davranışlarınızla model olmalısınız. Зocuğunuza aзıklamalar yaparak davranışlarının sınırlarını belirlemeniz gerekmektedir.
ЗOCUĞA İSTENİLEN DAVRANIŞI ЦĞRETMEK Зocuğunuz istenmeyen davranışlar gцsterdiğinde bu davranış karşısında hoşnutsuzluğunuzu belirtmeli, yani duygularınızı ben dili ile iletmeniz gerekmektedir. Зocuğunuz istendik bir davranış sergilediğinde, olumlu bir yьz ifadesi ve цvьcь sцzlerle davranışın pekiştirilmesi ve sьrekliliği sağlanmış olur.
ЗOCUĞA İSTENİLEN DAVRANIŞI ЦĞRETMEK Зocuğunuzun davranışlarının şekillendirilmesinde, yani disiplinin sağlanmasında, зocuğa kuralların tutarlı ve aynı zamanda esnek bir şekilde verilmesi gerekir. Sevilen bir зocukta gьven duygusu gelişir. Sevgi gьvene bağlı ,gьзlь ve olumlu bir ilişkidir. Bцyle bir ilişkide kabul edildiğini hisseden bir зocuğun davranışlarını yцnlendirmeniz daha kolaydır.
Sorumluluk Duygusunu Kazandırabilmek İзin Neler Yapılabilir? Mantıklı hedefler belirleyin Зocuğun kendi yardımcı rolьnь anlamasını sağlayın Dьzenli olma konusunda ona цrnek olun Temizliği цvьn Eşyaları temiz tutmasını alışkanlık haline getirin İş listesi yapın Sorumlulukları yerine getirdiği zaman зocuğunuzun bu davranışını цvьn
ЦZGЬVEN DUYGUSUNUN GELİŞTİRİLMESİ İЗİN NELER YAPILABİLİR ? Зocuğunuzu ve onun davranışını цnemsediğinizi hissettirin Onun korku ve endişelerine saygı duyun, цzgьvenlerinde sarsıntı gцrdьğьnьz anda harekete geзin Зocuğunuzu kьзьk dьşьrmekten kaзının Зocuğunuza kendine has yeteneklerini ortaya зıkarmasında yardımcı olun; зocuklar birbirinden farklıdır.