Açıklama | 2018-2019 1.sınıf sene başı veli toplantı tutanağı |
Kategori | 1. Sınıf Matematik |
Gönderen | FATİME22 |
Eklenme Tarihi | 05-12-2017 |
Boyut | 20.52 K |
İndirme | 0 |
75. YIL REZAN HAS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
KOCASİNAN
Okulumuz 1 -C sınıfı öğrenci velîleri ile, 1 –C sınıfında 19 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 15 : 00’ de , aşağıda belirtilen gündem maddelerini görüşmek üzere velî toplantısı yapmak istiyorum.
Gereğini saygılarımla arz ederim.
Hanife ŞİMŞEK
1 / C Sınıf Öğretmeni
GÜNDEM MADDELERİ
1 - Açılış ve isim listesinin oluşturulması
2. Velilerle tanışma.
3. Sınıfın ve okulun fiziki şartlarının tanıtımı
4. Değişen eğitim sistemi hakkında bilgi verilmesi(Oryantasyon etkinliklerinin içeriği, süresi, okuma yazma çalışmalarına geçiş için öngörülen süre vb.)
5. Sınıfımızda bulunan yaş gruplarındaki öğrencilerin genel özellikleri hakkında bilgi verilmesi, bu yaş gruplarındaki öğrencilerin annelerinden gelişim düzeyleri hakkında bilgi alınması
6-Bugüne kadar yapılan çalışmalarda görülen öğrenci düzeyleri hakkında bilgi verilmesi
7-Birinci dönemde velilerin öğrencilere ve öğretmene hangi konularda,nasıl yardımcı olabilecekleri
8 - Öğrenci ihtiyaçlarının belirlenmesi
9- Öğrencilerin temizlik ve sağlık kurallarına uyması, beslenme kuralları
10 - Öğrenmede öğretmen - veli - öğrenci işbirliğinin önemi
11 - Öğrencilerin devam – devamsızlık takibinin önemi
12 - Okuma-yazma bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinde izlenecek yollar
13 - Öğrencilere erken yatma alışkanlığının kazandırılması ve uyku düzeninin sağlanması
14 - Okul düzeni ve velilerin okul düzenine uymaları
15- Sınıf temsilcisinin seçilmesi
16- Dilek ve temenniler - Kapanış
UYGUNDUR.
18 / 0Ahmet TURAN
Okul Müdürü
TOPLANTI TUTANAĞI
Açılış ve isim listesinin oluşturulmasından sonra imza listesi velîlere verildi ve toplantı yazmanı olarak Melek ÖZSOY belirlendi. Gündemin okunmasından sonra gündeme eklemek istedikleri bir madde olup olmadığı soruldu. Bir istek gelmeyince gündemin görüşülmesine geçildi.
Sınıf öğretmeni Hanife Şimşek kendini tanıttı.Daha önceki öğrencilerinin velileri olduğunu bunun yanında yeni velilerin de olduğunu söyledi.Veliler ile karşılıklı tanışıldı.
Yeni program gereğince 12 haftadan önce okuma yazma çalışmasına geçilmeyeceğini ama sınıf düzeyine uygun davranılacağını söyledi.Bu sürede yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Velilerin üzerine düşen görevleri ve nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.
Dönemde üç defa veli toplantısı yapılmasına karar verildi.
Sınıfımızda yaş grupları üzerinde konuşuldu,seviye arasında çok fazla fark olmadığı,bu durumdan çok zorlanmayacaklarını belirtti.Bunun yanında ana sınıfına giden öğrenci ile gitmeyen öğrenci arasında fark olduğunu,özellikle kalem tutma alışkanlığı üzerinde durulduğunu belirtti.Bunun yanında kurallara uyma,sosyal hayatta nasıl davranacakları konusunda bazı öğrencilerde problem olduğunu bunların da zamanla aşılacağını belirtti.
Gözlemlenen öğrenci davranışları üzerine konuşuldu.Bazı öğrencilerin sorun yarattığı,bu öğrenci velileri ile özel görüşüleceğini belirtti.
. Velilerden evde yapacakları çalışmalar ile öğretmene yardımcı olmaları istendi. Özellikle 1. sınıfta velilerin evde çocukları ile ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu, kendi özel işlerine daha az zaman ayırarak çocukları ile mutlaka her gün ilgilenmeleri gerektiğini açıkladı. Veliler de bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını, öğrencilerinin verimli bir sene geçirmeleri için çalışacaklarını belirttiler. Kendisinin disiplini seven bir öğretmen olduğunu söyleyerek, öğrencilerin sınıfta öğretmenin istediği düzende oturacağı, yer değişikliği için kendisine gelinmemesini söyledi.
Karşımızdakinin çocuk olduğunun unutulmaması gerektiği, büyük adam davranışı beklemenin yanlış olacağı, çocuğuyla çocuk olan, çocuğunun seviyesine inen annenin başarılı olacağı açıklandı.
Gündemin bir diğer maddesi görüşülürken, konuşmasına devam eden sınıf öğretmeni
Hanife ŞİMŞEK ,ses temelli cümle yöntemi ile okuma yazma öğretiminin yapıldığını ve bu nedenle öğrencilere ses verme, harflerin yazılışını gösterme ve buna benzer durumlarda velilerin kendi başlarına hareket etmemeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerle birlikte velilerin evde yapacakları çalışmalarda özellikle sessiz harflerin söylenişinde yanına herhangi bir sesli harf eklemeden söylemeleri gerektiğini vurgulayarak, örneğin “ s, S ” sesinin “se” şeklinde değil de “ sssssss ” şeklinde söylenmesinin çok önemli olduğunu açıkladı. Veliler tarafından yapılacak bir yanlışı ileride düzeltmenin çok zor olduğunu, bunun ise öğrencilerin okuma - yazmaya geçişte geri kalmalarına neden olacağını vurguladı.
Ses temelli okuma yazma öğretimin ana hatları ile nasıl yapılacağını anlatan sınıf öğretmeni, daha sonra bitişik eğik yazı yazımı konusunda velilere bilgi verdi. Evde harflerin kuralına uygun yazılmasının takip edilmesini ve problem olduğunda derslerin bitiminde birebir görüşme yapılabileceğini söyledi. Öğrencilerim fotokopileri yaptıktan sonra velilerin incelemesini isteyerek görülen yanlışları anında düzelttirmelerinin önemi üzerinde durdu. Yeni müfredatla öğrencilerin özgüvenini kazanmış, kendini ifade edebilen, sorgulayan, eleştiren ve çözüm üretebilen bireyler olarak yetişmelerinin hedeflendiği, bu nedenle çocuklara evde bu ilkeler doğrultusunda davranılması gerektiğini, evde söz hakkı verilerek, kararlara katılımının sağlanması gerektiğini vurguladı.Ayrıca yeni program gereğince 12 haftadan önce okuma yazma çalışmasına geçilmeyeceğini ama sınıf düzeyine uygun davranılacağını söyledi.
Kırtasiye listelerinin listeleri velilere dağıttı. Bu hafta sonuna kadar öğrenci kırtasiyelerinin alınmasını isteyerek kitapların ise zaten devletimiz tarafından dağıtıldığını söyledi.
Tüm velilerle birlikte haftalık beslenme listesi oluşturuldu.Çocuklarının sağlığı için gerekenler anlatıldı.
Öğrenciye ait bir çalışma odası olması gerektiğini söyleyerek, öğrencilerin başarılarını artırmak için evde de uygun bir çalışma ortamı hazırlanması gerektiğini anlattı. Günlük oturma odalarında, TV karşısında öğrenciden düzenli ve kalıcı ders çalışması beklenmemesi gerektiğini, bunun için velilerin ilgili olmalarını söyledi.
1.Sınıfta kazanılan alışkanlıkların önemli olduğunu,diğer yıllarda da aynen devam ettiğini anlattı.Anne babanın tv izlerken çocuğun çalışma yağmasının doğru olmadığını model olmaları gerektiğini anlattı.
Gündemin bir diğer maddesinin görüşülmesine geçildi. Öğrencilerin önemli bir mazereti olmadığı günlerde okula mutlaka devamının sağlanmasını, devamsızlık yaptırılmamasını, önemli mazereti olduğunda sınıf öğretmeninin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.Sınıf öğretmeni HANİFE ŞİMŞEK velilere telefon numarasını verdi.
Öğrencilerin uyku düzenine sahip olmalarının gerektiğini,zamanında yatırılıp zamanında uyandırılmalarını belirtti.İyi bir öğrenmenin güzel bir uyku ve kahvaltıdan sonra gerçekleşebileceğini belirtti.
Sınıf öğretmeni HANİFE ŞİMŞEK veli öğretmen görüşmesinin önemi üzerinde durdu,ne zaman ve nerede görüşmelerin yapılabileceğini belirtti.Dersin kesinlikle bölünmeyeceğini,bu konuda katı kuralları olduğunu anlattı.
Sınıf temsilciliğine oy birliği ile,MELEK ÖZSOY seçildi.Melek Özsoy velilere teşekkür etti.Çocuklarımız için elinden gelen fedakarlıkları yapacağını belirtti.
2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başarıyla sağlıkla huzurla mutlulukla geçirilmesi dileklerimizle toplantıya son verildi.
ALINAN KARARLAR
1-Bir dönemde üçveli tıoplantısı yapılmas
2-Velilerin yeni proğramda neler yapması gerektiğine
3-Oluşturulan beslenme listesine uyulmasın
4-Öğretmen veli görüşmelerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına
5-Sınıf temsilcisinin Melek ÖZSOY olmasına karar verildi.
Sınıf öğretmeni sınıf temsilci velisi veli veli
Hanife ŞİMŞEK Melek ÖZSOY www. ……………………………..
1