Açıklama | 1.sınıf 1.dönem veli toplantı sunusu |
Kategori | 1. Sınıf Türkçe |
Gönderen | furkanata |
Eklenme Tarihi | 15-12-2017 |
Boyut | 212.34 K |
İndirme | 190 |
Açılış. Velilerle tanışma.1. sınıf dönemi çocuklarının genel özellikleriÖğrenci başarısını etkileyen etmenlerÖğrencilerin okul araç-gereç ve ihtiyaçlarıDersler ve ders programlarındaki değişiklikler hakkında bilgilendirme.İlk okuma yazma öğretimi hakkında bilgilendirme. Sınıfın ihtiyaçları ve bu konuda yapılabileceklerÖğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin önemi. Okula devam-devamsızlık konusunda alınacak önlemlerÖğrencilerin düzenli beslenmesinin önemiÖğrencilerin vücut, giysi, araç-gereç temizliğiÖğrencilerin bireysel sorunları ve bu konuda öğretmenden istenenler. Dilek, temenniler ve kapanışGÜNDEM
Öğrenci Başarısını Etkileyen Etmenler. Günlük hayatı okula ve ödevlere göre planlama. Oyun saati , tv saati,yemek saati, ödev saati. Bu konudagünlük hayatınıza uygun bir plan yapılabilir.Örneğin ödevler her gün aynı saatte yapılmalı. Bu konuda size daha sonra bir plan da dağıtabilirim.
Derslerde Kullanılacak. Araç Gereçler. Her veliye daha önce ihtiyaç listesi verildi. Araç gereçleri henüz almayan veliler lütfençocuğunuzun sağlığını ve derslerimizindüzeni için ucuz Çin malı ürünleri tercihetmeyiniz. Dayanıklı ve öğrencinin derslerde dikkatini dağıtmayacak oyuncaksız ve süssüz, sade ürünler alınız.
Derslerde Kullanılacak. Araç Gereçler. Sarı, mavi, kırmızı, yeşil, beyaz şeffaf kap Hayat Bilgisi kitapları ve defteri MAVİMatematik kitapları ve defteri KIRMIZITürkçe kitapları ve defteri YEŞİLMüzik kitabı BEYAZ kaplanacak. Kitapları ve defterleri etiketlemekiçin büyük beyaz resimsiz etiket.
Derslerde Kullanılacak. Araç GereçlerÖğrencilerin kalemlerinin, silgilerinin ve kalemtıraşlarının kaybolmaması için bütünaraç gereçlerine küçük fiyat etiketiyapıştırılarak öğrencinin adı soyadı yazılacak. Bunun için fiyat etiketi. Beslenme çantası, suluk, masaya sermek için beslenme örtüsü, ıslakmendil ve kağıt mendil.
Ders Programı ve Derslerin İçeriği. Serbest etkinlikler dersinde öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçlarına göre : Folklor, müsamere, konser, müzik çalışmalarıMonolog,diyalog, grup tartışmalarıGüzel konuşma yazma,kitap okuma,dinleme,resim yapma. Gezi gözlem,inceleme. Bilmece,bulmacaŞarkı türkü söyleme. Oyun,film izleme. Bahçe etkinlikleri, bitki hayvan yetiştirme gibi etkinlikler yapılacaktır.
PİYALEPAŞA İLKOKULU 1-F SINIFI DERS PROGRAMI 1/FPazartesi. SalıÇarşamba. Perşembe. Cuma1. Ders13.00 – 13.40 Hayat Bilgisi. Hayat Bilgisi. Hayat Bilgisi. Hayat Bilgisi. Türkçe2. Ders13.50 – 14.30 Türkçe. Türkçe. Türkçe. Türkçe. Türkçe3. Ders14.40 – 15.20 Türkçe. Türkçe. Türkçe. Türkçe. Müzik4. Ders15.30 – 16.10 Matematik Matematik Matematik Matematik Matematik 5. Ders16.20 – 17.00 Serbest Etkinlikler. Serbest Etkinlikler. Görsel. Sanatlar. Serbest Etkinlikler. Serbest Etkinlikler6. Ders17.10 – 17.50 Oyun ve Fiziki Etkinlikler. Oyun ve Fiziki Etkinlikler. Oyun ve Fiziki Etkinlikler. Oyun ve Fiziki Etkinlikler. Oyun ve Fiziki Etkinlikler
İlk Okuma - YazmaÖğretimi. Ses temelli cümle yönteminde öncelikle öğrencinin en çok kullandığı sesler başlangıçta verilerek öğrencilerin seslerden hecelere, hecelerden kelimelere, kelimelerden cümlelere ve cümlelerden de metinlere ulaşması sağlanacaktır. Harflerin veriliş sırasının elat-inorm-ukıysd-öbüşzç-gcph-ğvfj şeklinde kolaydan zora doğru grup grup ilerlenecektir. Bu yöntem ile çocuklar çok kısa bir sürede okuma yazma yeteneği kazanacaktır.
İlk Okuma - YazmaÖğretimi. El yazısının kullanılış amacına bakarsak şunusöyleyebiliriz: Temel amaç çocuklar hızlı ve düzgün yazma yeteneğinin geliştirilmesidir. İnsan sağa yatıkyazma eğilimindedir ve el yazısı ile birlikte düşünceler çok hızlı bir şekilde yazıya dökülür. El yazısı yaş ilerledikçe insanların özelliklerine göre belirli ve özel bir karakteristik kazanır ve kişiliği düz yazıya nazaran çok daha fazla yansıtır.
İlk Okuma - YazmaÖğretimiÖğrencilerle birlikte velilerin evde yapacakları çalışmalarda özellikle sessiz harflerin söylenişinde yanına herhangi bir sesli harf eklemeden söylemelerigerekmektedir. Örneğin “ s, S ” sesinin “se” şeklinde değil de”sssssssssssssssss” şeklinde söylenmesinin çok önemlidir.Öğrencinize evde harfleri yanlış söylersenizçocukta yanlış okuma eğilimi doğar. Örneğinat kelimesini ate şeklinde okuyabilir. Bu konudasiz velilerden dikkatli olmanızı istiyorum.
Sınıfımızın İhtiyaçları Derslerimizi bilgisayar ve projeksiyon eşliğindeişleyeceğimiz için sınıfa yetecek 2+1 ses sistemi. Sıralarımız için örtüÇöp kovası ve her velinin vereceği 1 paket çöp poşeti. Faraşlı süpürgeÖğrenci dosyalarının, kitap, defter ve araçgerecin saklanabilmesi için dolap yaptırılabilir. Bu konuda ortak karar alıp, bu karara uyalım. Gönüllü velilerimiz bu konuda diğer velilerimizle işbirliği yapmalıdır.
Sınıfımızın İhtiyaçları Okulda hizmetli bulunmadığı için ve ikili öğretimyapıldığı için, öğlenci olduğumuz için biz saat 12.50 – 13.00 arası öğrenci andını dışarıda okurken sınıfın hızlıca temizlenmesi, sıra örtülerinin serilmesive sınıfın düzenlenmesi gerekmektedir. Bu konuda sizvelilerimizden yardım istiyorum. Bu konuda ortak karar alalım ve buna uyalım. Ayrıca sınıf işlerine yardımcı olacak boş zamanı olan 3 tane gönüllü veli seçelim.
Öğretmen-Öğrenci-Veliİşbirliği Sınıfta yaptığımız okuma-yazma çalışmalarının evdemutlaka ödevlerle desteklenmesi gerekmektedir. Bu sebeple evde çocuklarınız asla evde tek başınaödev yapmamalıdır. Sizlerden bu konuda çocuğunuzayardımcı olmanızı istiyorum.Ödevler asla sizin veya ağabey, abla tarafındançocuğun yerine yapılmamalıdır. Ben yazıdan bununöğrenci tarafından yapılmadığını zatenanlayacağım. Ödev mutlaka öğrenci tarafındanyapılacak.
Öğretmen-Öğrenci-Veliİşbirliği Biz bilmiyoruz, zamanımız yok gibi bahanelerüretmemeliyiz. Hiçbir dizi, film, komşulara gezmeyegitmek, kahvehaneye gitmek çocuğumuzdan dahaönemli değildir.Çocuğunuzun hayatı boyunca kullanacağı en önemliyetenekleri 1. sınıfta kazanacaktır. Lütfen bu yılçocuğunuza her zamankinden daha fazla zaman ayırınve öğretmenle işbirliği yapın.
Öğretmen-Öğrenci-Veliİşbirliği Okuma yazma öğretimi ile ilgili interaktif CDlerevde bilgisayarı olan velilere tarafımca dağıtılacaktır.Öğrencilerin geçirdiği hastalıklar, rahatsızlıklar, yaşadığı olumsuz olaylar mutlaka bana bildirilmelidir.Öğrenci okula gelmeyeceği zaman bana bildirinizancak gerekli izni benden değil okul yönetimindenalınız. Çünkü benim öğrenci bugün okula gelmeyebilirdeme yetkim bulunmamaktadır. Dersleri bölmemek için derslerde sınıfagirmeyiniz, tenefüsü bekleyiniz.
Öğretmen-Öğrenci-Veliİşbirliği İnterneti ve bilgisayarı olan velilerimiz eğer facebook kullanıyorlarsa bana facebooktanwww.facebook.com/giray.karagun.9 adresinden ulaşabilir. Ayrıca ödevlerimizi, siz velilerimize duyurularımızı,öğrencilerimizin yaptığı etkinliklerin video ve fotoğraflarını facebookta. Piyalepaşa İlkokulu 1-F Sınıfı grubuna katılarak takip edebilirsiniz.www.facebook.com/groups/174020336119498/
Okula Devam ve. DevamsızlıkÖğrencilerin her gün okula devamı sağlanmalıdır.Öğrencinin okula gelmemesi o gün verilecek bir harfikaçırmasına ve arkadaşlarını geriden takip etmesineneden olacaktır. Hastalık durumu dışında lütfen çocuğunuzu çarşıya,pazara, misafirliğe, düğüne gitme gibi keyfi durumlardan dolayı okula göndermemezlik etmeyiniz.Öğrencilerimizin hastalanmaması içinlütfen gerekli özeni ve duyarlılığı gösteriniz.
Beslenme. AlışkanlığıÖğlenci olduğumuz için öğrencimizi okula mutlakaöğle yemeğini yemiş olarak gönderiniz.2. dersin son 10 dakikasında ve devamında tenefüstebeslenme saati yapılacaktır. Size dağıtacağımız beslenme listesine göre mümkünolduğunca o günün beslenmesini yollayınız. Beslenmelistesinin dışında cips, kola, abur cubur tarzıyiyecekler yollamayınız. Kokulu, sarımsaklı, soğanlı, sulu, sucuk, pastırmagibi yiyecekler kesinlikle yollamayınız.
Beslenme. AlışkanlığıVelilerimiz beslenme örtüsü, ıslak mendil, kağıt mendil, çatal ve gerekliyse kaşığını her gün öğrencinin beslenme çantasına koymalıdır.Öğrencilerimizin sulukları bulunmalı, bu suluklar veya pet şişe sular kesinlikle öğrencilerin okul çantalarına konulmamalıdır. Beslenme çantasınakonulmalı veya boyunlarına asılmalıdır.
Temizlik. AlışkanlığıÖğrenciler her Çarşamba ve Pazar akşamı banyo yapacak. Soğuk günlerde ve çocuk hasta ise banyo yaptırılamıyorsa çocuğun saçları yıkanabilir. Sabunlu bezle vücudu silinebilir. Kızlarda saçlar uzunsa örülecek, kısaysa taçkullanmalılar. Saçları görmelerini engelleyecekşekilde gözlerinin önüne düşmemeli, tokatakılmalı. Erkeklerin saçları daima kısa olacak.
Temizlik. AlışkanlığıBit, pire gibi parazitlere karşı veliler dikkatli olacak. Düzenli aralıklarla çocukların saçları kontrol edilecek. Her veli öğrenciyi korumaya yönelik kullanımtarifine uygun olarak antibit şampuanı kullanmalıdır. Her Pazar akşamı tırnaklar mutlaka kesilecek.Öğrencilerin üniformaları ve giysileri her hafta sonumutlaka yıkanacak ve ütülenecek.Öğrencilerin giysi, ayakkabı, çanta, araç vegereçleri daima temiz olacak, aileler bunadikkat edecek.
Temizlik. AlışkanlığıÖğrenciler beslenme çantasında veya cebinde kağıtmendil taşıyacak. Bez mendil tercih edilmemeli çünküöğrenci burnunu sildiğinde ve o mendili cebinekoyduğunda ısı ve nemle mikroplar daha çok ürer.Öğrenci hastalığını elleriyle arkadaşlarına bulaştırır. El yıkama ve diş fırçalama alışkanlığı okulda kazandırılacak ancak veliler de evde örnek olacakve bu alışkanlığın öğrenciye yerleşmesi içinçaba gösterecek.
Özel SorunlarÖğrencilerimizin özel sorunlarını birebir görüştüğümüz zamanlarda bana bildiriniz.İsterseniz bir kağıda yazarak öğrenci vasıtasıyla busorunları bana ulaştırabilirsiniz. Ev ziyaretleri yapmaya çalışacağım. Zamanını sizebildireceğim. Devamlı ilaç alan veya sürekli hastalığı olanöğrencilerimizi mutlaka bana bildiriniz. Okulda ilaç almaları gerekiyorsa benim gözetimimde ilaç alacaklardır.