Açıklama | 1.dönem veli toplantı tutanağı 1.sınıf 2018-2019 |
Kategori | 1. Sınıf Matematik |
Gönderen | shaqa42 |
Eklenme Tarihi | 06-01-2018 |
Boyut | 19.89 K |
İndirme | 2 |
………………………………………………….. İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE,
…………………….
09.09.2014 tarihinde okulumuz 1/.. sınıfında saat 12.00 ‘de aşağıdaki gündem maddelerine göre veli toplantısı düzenlemek istiyorum.
Gereğini arz ederim.
………………………….
1/… Sınıfı Öğretmeni
GÜNDEM MADDELERİ
1.Toplantının açılışı, öğrenci velileri ile tanışma.
2. Sınıf öğretmeninin kendini tanıtması.
3. Yoklama kâğıdının imzalanması.
4.Gündem maddelerinin okunması.
5.2014-2015 eğitim öğretim yılında (4+4+4 Sistemi Nedir?) velilerin bilgilendirilmesi.
6. İlk gün izlenimleri doğrultusunda uyum haftasının değerlendirilmesi.
7. Çocukların beslenmeleri.
8. Çocukların temizlik alışkanlıkları.
9. Öğrencilerin okula sürekli devamının sağlanması ve önemi.
10.Öğrencilere alınacak okul araç-gereçlerinin konuşulması.
11-Öğrencilere verilecek ödevler hakkında velilerden yapılması istenenler.
12-Derslere hazırlıklı gelmenin öneminin anlatılması.
13- Öğrencilerin yatış kalkış saatleri.
14-Dilek-Temenniler-Kapanış
OLUR
09.09.2014
………………………..
Okul Müdürü
…………… İLKOKULU
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
1.DÖNEM 1.B SINIFI VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI.
TOPLANTI TARİHİ : 09/09/2014- saat: 12:00
TOPLANTI YERİ : 1/… Sınıfı
TOPLANTI NO : 1
1… sınıfı Veli Toplantısı 09.09.2014 okulumuzun 1/B sınıfında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere yapılmıştır. Aşağıdaki kararlar alınmıştır.
GÜNDEM MADDELERİ
1.Toplantının açılışı, öğrenci velileri ile tanışma.
2. Sınıf öğretmeninin kendini tanıtması.
3. Yoklama kâğıdının imzalanması.
4.Gündem maddelerinin okunması.
5.2014-2015 eğitim öğretim yılında (4+4+4 Sistemi Nedir?) velilerin bilgilendirilmesi.
6. İlk gün izlenimleri doğrultusunda uyum haftasının değerlendirilmesi.
7. Çocukların beslenmeleri.
8. Çocukların temizlik alışkanlıkları.
9. Öğrencilerin okula sürekli devamının sağlanması ve önemi.
10.Öğrencilere alınacak okul araç-gereçlerinin konuşulması.
11-Öğrencilere verilecek ödevler hakkında velilerden yapılması istenenler.
12-Derslere hazırlıklı gelmenin öneminin anlatılması.
13- Öğrencilerin yatış kalkış saatleri.
14-Dilek-Temenniler-Kapanış.
AÇILIŞ ve YOKLAMA Sınıf öğretmeni gelen öğrenci velilerine “hoş geldiniz” diyerek toplantıyı başlattı. Daha sonra öğretmen kendisini tanıtıp mesleki geçmişinden bahsetti. Diğer yandan öğrenci velileri ile de tanışılarak gelenlerin yoklaması alındı.
Gündem Maddeleri okundu.
4+4+4 SİSTEMİ NEDİR?
2012 -2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan müfredat hakkında velilere bilgiler verildi. Sınıf öğretmeni …………………… artık zorunlu eğitim öğretimin 12 yıla çıkarıldığı, bunun kademeli bir şekilde yapılacağından bahsetti. Artık ilkokulun 4, ortaokulun 4 ve lise eğitiminin de 4 yıl olacağından bahsedildi.
4+4+4 sistemiyle birlikte önceki yılarda uygulanan sistemin değiştiğini ve okulların türünün yeniden belirlendiği söylendi. Önceden alışık olduğumuz ilk hafta çizgi çalışmalarının zamana yayıldığını söyledi.
Yeni sistemle birlikte 2008 doğumlu çocukların okula geldiği ve sınıfımızda bulunan çocukların durumları ele alındı. Bu çocuklarımızla neler yapılacağı veli olarak evde yapmamız gerekenler üzerinde duruldu. Özellikle çocuklarımızı iyi tahlil etmenin önemi ve neleri yapar, neleri yapamaz sorusuna iyi cevap vermek gerektiği konuşuldu. Ayrıca sınıflar oluşturulurken yaşlara göre karışık ayrıldığından 2008’lilerin bizim sınıfımızda da olduğundan bahsedildi .
Uyum ve hazırlık sürecinin 12 hafta boyunca uygulanacağı, bu süre içinde okuma yazma çalışmalarından çok çocukların uyum kazanımı alacakları anlatıldı. Her akşam eve gelen çocuğa bakıp ta bugünde bir şey yapılmadığı kanaatine düşülmemesi gerektiği, uyum kitaplarında tarih tarih belirlenen etkinliklerin her gün yapıldığı / yapılacağı anlatıldı.
Bu süreç içinde benim haberim olmadan kimsenin ses ve diğer çalışmalar yapıp çocukları zorlamamaları anlatıldı. Kaygılanmadan takip etmeleri söylendi. Sınıfta neler yapılacak ve neler yaparız gibi tüm çalışmalar özetlendi. Velilerden sabır, anlayış istendi.Sınıf seviyesine göre çalışmalara yön verileceği belirtildi.
İlkgün izlenimleri doğrultusunda uyum haftasının değerlendirilmesine geçildi. Oluşabilecek problemler üzerinde duruldu.
ÇOCUKLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI
Öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına sıra geldi. Bu konuda sınıf öğretmeni bu konunun ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Öncelikle bu yaş gurubunun özelliklede 1. Sınıf öğrencisinin okula kesinlikle aç gelmemesi gerektiği üzerinde duruldu. Bunun öğrencinin eğitim ve öğretim sürecine çok önemli etkisi olduğundan bahsedildi. Kahvaltı yapmayan ve öğle çorbasını içmeyen bir öğrencinin derse olan motivasyonun çok düştüğü konuşuldu . Ayrıca çocukların suyunun eksik edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı .Hazırlanan beslenme listesine uyulması istendi.
ÖĞRENCİLERİN TEMİZLİK ALIŞKANLIKLARI
Sınıf öğretmeni okulun temizlik anlayışının genel itibariyle çok iyi olduğundan bahsetti. Çocukların bu dönemde çok hareketli olmasından çok fazla terlediğinden bahsetti. Bu da çocuğu rahatsız ettiğini söyledi. Bunun için özellikle şu zamanlarda çocukları çok sık banyo ettirmelerini istedi. Ayrıca hafta sonu banyosu mutlaka yaptırılıp okula gönderilmesi gerektiğinden bahsetti . Buna ilaveten tırnakların her hafta mutlaka kesilmiş mendili temiz ve ütülü bir şekilde okula gönderilmesini rica etti.
ÖĞRENCİLERİN OKULA DEVAMI
Öğrencilerin okula sürekli devamının sağlanması konusunda, bu yıl daha hassas davranılmasının gerektiği belirtildi.
Her sınıfta devamsızlığın olumsuz sonuçlarının olduğu ancak birinci sınıfta bu olumsuzlukların daha fazla olacağı ifade edildi. Bunun nedeninin ise,her gün yeni bir şeyler öğretildiği,yeni kazanımların verildiği belirtilirken, o gün okula gelmeyenin bunlardan eksik kalacağı vurgulandı. Bu yüzden zorunlu haller dışında devamsızlığa kesinlikle razı olmadığımız belirtildi.
Giriş-çıkış saatlerine göre kendimizi ayarlayıp zamanında gelme alışkanlığını kazandırmamız gerektiği üzerinde konuşuldu.
ARAÇ GEREÇLERİN TEMİNİ
Sınıf öğretmeni öğrenciler için araç gereçler ve bunun temini çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Özellikle bu sene hazırlık sürecinde kendilerinden istenilen araç gereçlerin kesinlikle temin edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. kaliteli boya ve kalem takımı çantada mutlaka bulundurulması gerektiğinden bahsedildi. Çünkü bu sene bir hayli boyama ve kes-yapıştır etkinlikleri olacağı araç gereç eksiğinin ve makasın olmayışı bu çalışmalardaki verimi düşürüleceğinden bahsedildi. Çantalarında yaptığı çalışmaları koyabileceği bir dosya mutlaka bulundurmaları gerekir dedi.
Bu sene hazırlık evresinin biraz uzun olabileceğinden bahsetti. Bunun için velilerden endişeye kapılmamalarını söyledi. Bu konuda velilerin öğrencilere yardımcı olmasının çok önemli olduğuna vurgu yapıldı. Yalnız yardımın maksadı aşar nitelikte olmaması gerektiğinden bahsedildi. Özelli öğretmen verene kadar ses falan verilmemesi gerektiği vurgulandı. Öğrencilere verilecek ödevler hakkında velilerden yapılması istenenler anlatıldı. Öncelikle öğrencinin evde sıkılmadığı bir ortamda, uyku saatinden önce ya da sabah kahvaltıdan sonra çalışma yapmaları gerektiği vurgulandı. Çocuk yorulunca, annenin yardım etmesinin faydadan çok zarara neden olacağı vurgulandı. Evde sesli ve sessiz harflerin önceden verilmemesi istendi. Nokta birleştirme ödevlerine dikkat edilmesi, çocuktaki ilerlemenin gözlemlenebilmesi için ürün dosyalarını iki haftalık dönemlerde incelemeleri gerektiği vurgulandı.Hazırlık döneminin süresinin de sınıfın genel durumuna göre belirleneceğı belirtildi.
Derslere hazırlıklı gelmenin önemi anlatıldı. Sorumluluk kazandırma noktasında birinci sınıfın temel olacağı vurgulanırken, ödevlerini zamanında yapmak istemeyen öğrenciyi zorlamamaları, sınıf ortamında bundan pişmanlık duymalarının öğretmen tarafından sağlanacağı belirtildi.
1/.. sınıf öğretmeni artık zorlu bir sürecin başladığını bundan dolayı öğrencilerin iyi dinlenmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Bunun için okulda iyi bir performans sergilemek için akşam uygun bir saatte yatmaları gerekir. Erken yatıp erken kalkmayı alışkanlık haline getirilmesi gerektiği söylendi.
14-İyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.
1/… Sınıfı Öğretmeni
………………………
1